ElérhetőségeinkNyitvatartásunkSzervizünkrőlCégtörténetünkHírek
Műszaki vizsga 13. kerületEredetiségvizsgálat azonnalSzerelő munkák, autószerelés, autójavítás, gyorsszervizTurbó javítás, felújításHHO motortisztítás BudapestenKarosszéria javítás, karambolos autók javításaBiztosítási kárügyintézés, kárrendezésAutóklíma javítás, klímatöltésKlíma tisztítás, ózonos klíma fertőtlenítésAutómentés hétvégén isAutófényezésAutóvillamosságMotordiagnosztika, hibakód kiolvasás - törlés Műszaki vizsga lejáratáról értesítjük ÖntCsereautó lehetőség
HHO tisztítás akcióIngyen csereautóPeugeot 206
Gépjármű kárbejelentő lap letöltésGyakran Ismételt Kérdések (GY.I.K.)Szolgáltatásaink elhelyezkedés szerintTudásbázis, fogalomtár
Nyitó oldal      Kapcsolat      Honlap térkép    
      AUTOJAVITO.NET
1135 Budapest, Szent László út 99.    térkép   

 4tolgyesi@autojavito.net    Telefon: (+36) 1/349-66-79 - Mobil: (+36) 70/363-32-17          
   // www.autojavito.net / Extrák / Szolgáltatásaink elhelyezkedés szerint / Budapest, XIII. kerület / használt autó Budapest-XIII.-kerület


!használt autó Budapest-XIII.-kerület

!!!Karl-Friedrich-Benz-1896-Velo (1894) az első versenyautó - 747x599 pixel - 170973 byte

Autó, használt autó...

Először mindig hálásak vagyunk saját autónknak, amíg gondtalanul használjuk, de eljön az idő, mikor 4-5 éves lesz az autó és máris problémák sokasága tornyosulhat a nemrég még frissen vásárolt gépjárművünkre. A korszerű technológia újabbnál-újabb vívmányai nap mint nap elcsodálkoztat minket, mikor körülnézünk a utakon. Az autó árát könnyen megítélhetjük az állapotukból és korukból.

Az azonban, hogy melyik gépjármű hányszor hibásodott már meg használat közben, na, az már sokkal nehezebb kérdés egy hozzá nem értő számára. Bizonyos esetekben még a legtapasztaltabb autószerelők sem tudják egyértelműen megmondani. A teljesen új autók már a szalonból kigurulva élből 15-20%-ot vesztettek az értékükből. A használt autó megvétele viszont nagyon kockázatos lehet. Előfordulhat, hogy egy kisebb vagyont költhetünk rá a vétel után. Főleg, ha vásárlás előtt nem nézettük át egy megbízható autószerviz szerelőjével.

Ez nem is a szemrevételezés során érdekes, hanem amikor idősebb autó vásárlását fontolgatja egy jövendőbeli autótulajdonos. Az új autók sokba kerülnek, érdemesebb inkább pár éves kevés kilométert futott autót venni, ha volna belőlük bőven a piacokon. Az öregebb autókból van bőven, ára is jóval kevesebb, de gyakori eset, hogy nem számolunk a járulékos javítási költségekkel.

Az autófinanszírozás helyzete jelenleg elég zűrzavaros, de az bizonyos, hogy a kereskedők és a bankok már drasztikusan visszavettek a tempóból. Manapság sokkal nehezebb autóhoz jutni hitelből vagy lízingre, mint egy évtizede, mert rengetegen adják vissza autójukat, mondván, hogy nem tudják fizetni a banknak a törlesztő részleteket.

Ezért jól gondolják meg, mikor egy autó vásárlását tervezik, hogy hogyan döntenek! Semmiképpen sem ajánlom a hitelre történő használt autó megvásárlását, mert ebben az esetben rengeteg plusz költség merülhet fel a javítások miatt, amivel korábban nem is számoltunk. Amennyiben mégis úgy dönt, hogy használt autót vesz, de természetesen nem hitelre, akkor pedig, mindenképpen keresse fel autószervizünket, hogy átvizsgálhassuk autóját még az adásvételi szerződés aláírása előtt. Hiszen akkor még mindig csak néhány ezer forintot bukunk és nem késő nemet mondani az autó eladójának. Kár is ragozni, hozza be autóműhelyünkbe és azon a vizsgasoron vizsgáljuk majd át autóját, ahol az időszakos műszaki vizsgáztatás is folyik és a rejtett motorhibákon kívül szinte minden hibára fény derül. Legyen, az a fékrendszere, futóműve vagy bármilyen üzembiztonsági eleme az autónak mi kiszúrjuk azt és tájékoztatjuk önt a költségekről, hogy tudjon kalkulálni a büdzséjéből.


Modern-autó-napjainkban-2013-autókiállítás-műszaki-vizsga-eretetiégvizsgálat-autószerviz-autójavító-XIII-13-kerület-angyalföld - 902x602 pixel - 110299 byte

Az autó szó jelentése:

Az autó eredetileg az automobile szó rövidített változata. Az első szó görög eredetű: auto és jelentése ön. A második fele pedig latin eredetű szó: mobilis és jelentése mozgó, mozgatható. Vagyis önmozgó, ami egy olyan földön közlekedő, kerekeken guruló jármű, amely képes önálló mozgásra és nem egy másik jármű vagy állat mozgatja.

Köznyelven az autó alatt a gépkocsit értjük, négy keréken gördülő, saját motorjával hajtott jármű. A legtöbb írás olyan szabályszerűségekkel jellemzi, mint elsősorban aszfaltra tervezett, 1-9 utast szállító, jellemzően négy kerékkel rendelkező, és felépítése a személyszállításra jobban alkalmassá teszi, mint áruszállításra. Ettől függetlenül a leírások nem tökéletesek, az különböző feladatokra gyártott sok-sok különböző gépkocsi típus miatt.

Az első keményfából készült háromkerekű önmozgó járművet egy francia feltaláló 1771-ben készített hadipari megrendelésre, hogy a súlyos ágyúkat szállítani lehessen vele. Ekkor még gőzzel hajtott autókban-járművekben gondolkodtak. Az 1830-as évek elején már Bolyai Farkas Marosvásárhelyt bemutatta első gőzautóját. A zseniális magyar feltalálónkat ugyan egy angol származású tudós Richard Trevithick megelőzte gőzhajtású autóbuszával (omnibusz), amivel az 1800-as évek elején Londonban már embereket (7 személyt) szállítottak.

Amiit sokan nem tudunk, hogy a magyar királyi ipari és kereskedelmi miniszter 1876-os szabadalmi okirata szerint Wessely György "kocsit talált fel Colonet néven, amely lovak segélye nélkül hajtható". A köztudatban mégis a német származású Kölnben született Nikolaus August Otto terjedt el, mint feltaláló, aki akkoriban előállt egy alacsony fordulatszámú, belső égésű négyütemű motorral (otto-motor).

Azonban az első benzinmotoros automobilt Karl Friedrich Benz készítette Mannheimben 1886-ban. Vele szinkronban ám tőle teljesen függetlenül két német kutató is feltalálta saját autóját, kik együtt kutattak, a nevük nem más mint a kevésbé híres Gottlieb Wilhelm Daimler és Wilhelm Maybach.
Kérjük adja meg az ÜZENET szöveges mezőben, lehetőleg minél pontosabban, hogy mit szeretne kérdezni tőlünk, miben segíthetünk, vagy mire szeretne árajánlatot kérni. Ha Önnek kényelmesebb, hívjon minket telefonon. Ha itt megadja a telefonszámát, akkor a megadott időpontban vissza fogjuk hívni. Amennyiben az elektronikus levelezés a kényelmesebb Önnek, adja meg az email címét, hogy válaszolni tudjunk. Lehetősége van csatolni állományokat is, amennyiben szükséges. Kollégáink a lehető leggyorsabban próbálják feldolgozni az üzenetét.

Árajánlat vagy információ kérés a fenti szolgáltatásra

* = kitöltése kötelező!

* Név:
Email cím:
Telefonszám:
Legalkalmasabb időpont a telefonhívásra:
* Tárgy:
Csatolt file 1:
Csatolt file 2:
Csatolt file 3:
* Az ÜZENET tartalma:
Random letters * Látható karakterek: [ új kód generálás ]

Automatizált email küldés kiszűrése miatt kérjük írja be a képen látható karaktereket.
A rendszer nem figyeli a kis- és nagybetű közötti különbséget.A 4 jegyű biztonsági kódot kérjük írja be, mert az nélkül nem tudja elküldeni az üzenetet, és nem fogjuk megkapni.
_ _


Formátumok


A dokumentum megtekinthető az alábbi formátumokban is:
- Microsoft Word Document formátum: http://autojavito.net/d2469-hasznlt-aut-Budapest-XIII-kerlet.doc

 
 

Ugrás az oldal tetejére | www.autojavito.net nyitó oldal | Kapcsolat | Honlap térkép, sitemap

Copyright 1999-2024 © WWW.MAXELINE.HU KFT